De dag dat ik er klaar mee was en er wat aan ging doen.

Ik was er klaar mee!

Ik was er klaar mee om met al die extra kilo’s rond te waggelen, ik was er klaar mee om van mezelf te walgen op foto’s, ik was er klaar mee om zo snel moe te worden, ik was er klaar mee dat ik niet normaal met mijn zoon kon spelen zonder dat er ergens vet in de weg zat, ik was er gewoon zo klaar mee! Dus moest ik er wat aan gaan doen.

Ik ben bij Fonny Freek van Cambridge terecht gekomen en dat is een fantastische stap geweest. Met lood in mijn schoenen ging ik voor het eerst bij haar langs, je weet zelf wel dat je niet lekker in je vel zit maar om dan op een weegschaal te gaan staan en dan samen de getallen te gaan bespreken…. In een woord verschrikkelijk! 95,4 kwam eruit en waar ik vooral van schrok was het buikvet, dat hoort tussen de 3 en 6 te zijn, dat was bij mij 9. Met diabetes in de familie was dit geen goed teken.
Wel had ik er zelf al vanaf de zomer 5 kilo afgekregen, maar alleen ging ik het niet redden.

Fonny en ik hebben mijn aanpak besproken en zijn begonnen met CB 500, waarbij je 500 calorieën per dag binnen krijgt. Alleen maar shakes en water. Wat was dat wennen en afzien zeg. Ook goede gesprekken gehad met vrienden over de gevaren van dit soort diëten. Na een week was in 4,8 kilo kwijt dus dat gaf een boost om door te gaan. Met vallen en opstaan ben ik door gegaan, het begon mensen om me heen op te vallen dat ik wat kilo’s begon te verliezen. Na twee maanden over gestapt naar de CB 800, want ik begon het gewone eten toch wel erg te missen. Iedere week ging ik bij Fonny langs en bespraken we mijn vorderingen. De ene week ging beter dan de andere.

Mijn sterven was om 20/25 kilo kwijt te raken. Maar toen ik bijna 20 kilo kwijt was merkte ik dat ik het goed vond zo. Hoe ik me voel dat blijft het belangrijkst en het moet wel bij me passen. Een dunne den zal ik nooit worden, maar dat wil ik ook helemaal niet, dat staat me niet. Maar ik ben nu gezond en dat is het belangrijkste. Vanaf half april ben ik Cambridge vrij en het gaat erg goed! Bij Fonny is het niet zo van leuk dat je kilo’s kwijt ben en tot ziens, maar ze geeft je de tools om te leren hoe je gezonder kan gaan leven. Het is een strijd geweest om de kilo’s kwijt te raken, maar dat was pas het begin. De strijd om ze er nu af te houden die is nog veel zwaarder.

Soms heb je van die eye openers.
Zoals ik mijn zoontje van 10 kilo de klimduim optilde, dat was zwaar. Totdat ik besefte dat ik dat gewicht net kwijt was geraakt, dat tilde ik dus altijd met me mee!
En de mooiste was laatst toen ik met een vriendin op vakantie ging. Mijn koffer woog 19 kilo, die sleur je dat achter je aan, til je overal mee naar toe, laat je tillen als het je aangeboden wordt. Maar dat is wel het gewicht wat ik altijd met me meedroeg…..

Toen ik met deze strijd begon wilde ik mijzelf een goal stellen. Dat werd de 5 kilometer rennen tijdens de City Run in Alkmaar. Dat is dus vanavond. Ik had nooit kunnen dromen dat ik dat zou kunnen en zonder alle fantastische steun van Tris, mijn familie, mijn vrienden, mijn collega’s en Fonny was mij dit nooit gelukt.

Vanavond ga ik die finish lijn over en sluit ik mijn Cambridge avontuur af en begin in me de volgende avontuur als een gezondere en actieve Jorien.

 

 

21a1bf010174847_745852958788574_6040557826678577624_n