Daar zit ik dan, 1 man, 1 prachtige zoon en….. 4 kledingmaten rijker.

6 juni 2013 – waar het allemaal begon

Daar zit ik dan, 1 man, 1 prachtige zoon en…4 kledingmaten rijker.
Elk kledingstuk voelt ongemakkelijk en foto’s van mezelf kan ik niet meer aanzien. Ik maak mij ook druk over wat men denkt. Vooral degene die mij een tijdje niet hebben gezien.
Via social media zie ik prachtige foto’s van een oud collega en haar afgeslankte lichaam.
Even een berichtje sturen met de vraag ”Hoe dan?!” en direct antwoord.

Dit zou het worden, dé oplossing voor mij: het Cambridge dieet!

De volgende dag pak ik mijn telefoon en regel ik een intake gesprek met Fonny Freek. Grappige naam denk ik, klinkt vriendelijk. Ondertussen veel Googlen over het dieet en vooral ervaringen zoeken. Zoals bij alles wat je opzoekt op Internet zijn er voor- en tegenstanders dus ik besluit er blanco heen te gaan. Het gesprek met Fonny voelt erg goed. Ik voel me op mijn gemak en ‘thuis’.
Wat ik van de shakes en repen vindt? Nou…daar ben ik wat minder enthousiast over maar goed ik blijf een Nederlander “wat de boer niet kent…”. Eerst maar eens gaan proeven en ervaren.
Ik start vol goede moed met het dieet.

September 2013 – 2 maanden bezig

Met 3 kledingmaten minder ga ik richting Amsterdam voor het vrijgezellenfeest van een vriendin en ik voel mij goed. Het is nog niet de maat kleding die ik wil maar jeetje…wat een verschil met 2 maanden geleden!!!
Ik krijg veel complimenten en geniet.
Na alle producten te hebben geproefd is mijn favoriete shake de cappuccino en mijn favoriete product de peanut crunch reep. Ik kan niet omschrijven hoe lekker ik de peanut crunch reep vindt. Fonny vergeet hem nooit voor mij te bestellen want ik ben de grootste peanut crunch fan!

November 2013

4 maten kleiner. Fonny zegt altijd dat je moet stoppen als je je goed voelt in jouw lijf. Dat is nog niet helemaal het geval maar ik besluit even een pauze in te lassen en in januari weer te beginnen voor de laatste kilo’s.

Januari 2014

Nieuw jaar nieuwe kansen. Ik heb op 9 januari een afspraak met Fonny. De feestdagen waren moeilijk en ik heb een paar FF dagen (F*ck Fonny dagen) ingelast.
Knop is weer omgezet! Ik ga weer even Cambridgen. Voor mij een manier om even te ‘resetten’.
Het fijne aan Cambridge is dat je weet waar je aan toe bent. Geen calorieën tellen,  niet nadenken over wat je allemaal wel of niet mag. Dit werk perfect voor mij.

Juni 2014

5 kledingmaten kleiner en ik ben super blij en vooral tevreden. Ik zit weer lekker in mijn vel. Na de opbouwperiode neem ik met pijn in het hart afscheid van Fonny. Zij is niet alleen een afslankcoach maar echt een maatje die met een respectvolle benadering, kennis en kunde altijd enthousiast voor je klaar staat gedurende het hele afslankproces. Ik voel me altijd fijn als ik bij haar de deur uitloop, ook als ik een keertje minder ben afgevallen of als het even tegen zit.

 Juni 2015

Daar ben ik weer! Een prachtig meisje en 3 kledingmaten rijker. Mijn redder in nood? Fonny Freek!
Even Cambridge en voilà, ik ben er weer!
Het verschil met Cambridge van toen en het Cambridge van nu is het stappenplan. Je leert stap voor stap je eigen balans te vinden . Stap 4 is mijn favoriet! 2 Cambridge producten, 2 zuivel producten en 1 maaltijd zonder koolhydraten.  Deze stap is prima vol te houden. Fonny geeft mij weer praktische tips en lekkere recepten erbij. Het is een makkie!

September 2015

Ik ben langzaam en stap voor stap weer ‘normaal’ gaan eten en neem weer afscheid van Fonny.
Ik ben een blij ei!

2016, 2017 en 2018

Soms heb ik Fonny even ‘nodig’ zoals na een vakantie of na de feestdagen. Dan ga ik heel even Cambridgen en begin ik in mijn favoriete stap, stap 4. Niet drastisch op dieet maar gewoon even pas op de plaats en even ‘resetten’.  Dat is ook Cambridge!

Liefs Lisette