Er zijn van die dagen dat je chocolade wilt eten.

Niet morgen, maar NU!  Dan is deze chocolade cake een echte  uitkomst. Weinig suikers en veel chocolade. Met één plakje en een kopje koffie ben je er weer helemaal.

 

Ingrediënten:

150 gr havermeel  (havermeel maak je snel even zelf door havermout 1-2 minuten fijn te malen in de keukenmachine).

3 verse eieren

3 rijpe bananen

1 el rauwe cacao

2 el rauwe honing

150 gr speltmeel

30 amandelmeel

1 tl wijnsteenpoeder

3 el hazelnoten

100 gr pure chocolade ( tenminste 75% cacao)

 

Verwarm de oven op 175 graden. Prak de bananen tot een mousse. Klop de eieren los en voeg de banaan toe.

Voeg het cacaopoeder, de honing, het speltmeel, het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en de hazelnoten toe.

Hak de pure chocolade in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan het deeg. Meng alles goed in de keukenmachine.

 

Vet een bakblik in en schep het deeg daarin. Strooi er evt. nog wat havervlokken over voor en leuk effect.

Zet het bakblik in de oven en bak deze goddelijke cake in 30 minuten mooi bruin en gaar.