Broccoli Burger

Broccoli levert een schat aan voedingsstoffen op. Het bevat weinig koolhydraten en verzadigt door de grote hoeveelheid vezels die broccoli bevat.  Het helpt je om je darmflora gezond te houden en draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel.

En je kunt er heerlijke dingen mee maken. Zoals deze Broccoli Burger. Superlekker en heel makkelijk te maken.

 

Ingrediënten voor 6 stuks

1 kleine broccoli (ongeveer 250 gram)

2 eieren

70 gr bloem (ik gebruik glutenvrij)

30 gr Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

Snuf zout en peper

Kokosolie om in te bakken

 

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes. Was de roosjes en kook deze in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de knoflook fijn. Maak een papje van de eieren, bloem, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout. Druk de gekookte broccoli fijn en meng dit door het papje tot een stevig beslag.

Verwarm de olie in de koekenpan. Maak mooie hoopjes van het broccoli beslag in de pan en druk wat plat tot het formaat van een burger. Bak ze aan beiden kanten tot ze mooi goudkleurig zijn.

 

Serveer de burgers met een salade of op een broodje.

 

Voeden Met Bezieling

Soul Made – Cooked with Love