De zoete aardappel of bataat is eigenlijk een groenten soort en geen familie van de aardappel, maar wel heel erg fijn als vervanger voor een aardappel. Hoewel zoete aardappels zoet zijn, hebben ze een iets lagere glycemische index dan een gewone aardappel. Dit betekent dat de suikers langzamer in het bloed terechtkomen. Ook de vezels zorgen voor een geleidelijke opname van suikers. Dit houdt je bloedsuikerspiegel constant en daarmee ook je energieniveau.

Ingrediënten
600gr Bataat
300gr Boerenkool
2 tl Grasboter
2 tl Olijfolie
2 mespuntjes Kurkuma
Zeetzout en pijnboompitjes naar smaak

Stoommandje

Bereiding:
Schil de bataat en snijd hem in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de verse boerenkool in fijne reepjes en was ze samen met de bataat in ruim water.
Laat uitlekken in een vergiet en stoom gaar in het stoommandje in ca. 25-30 minuten. Mocht je de gelukkige bezitter zijn van een stoomoven dan is dat natuurlijk nog gemakkelijker.
Voeg na het garen het zout ,de kurkuma, de boter en de olie toe en pureer het geheel met een vork of staafmixeer. Strooi er wat geroosterde pijnboompitje over.
Heerlijk met een balletje kippengehakt.