Snelle GadoGado soep

Super simpel klaar te maken en een lust voor het oog.

Hoewel ik niet zo’n enorme liefhebber van soep ben is deze GadoGado soep toch wel de moeite waard.

Ingrediënten (4 personen)

100 gr. Quinoa
2 liter groentebouillon (Groentebouillon Cambridge Weigth Plan)
2 el verse gember (fijn gehakt)
2 el sojasaus (liefst zonder suikers)
200 gr. Spitskool (fijn gesneden)
250 gr. Sperziebonen of sugar snaps
125 gr. Taugé
4 gekookte eieren (pellen en in de lengte doormidden snijden)
100 gr. Cashewnoten (ongebrand en ongezouten)

Kook de quinoa gaar. Giet af en laat uitlekken. Breng de bouillon, gember en sojasaus aan de kook. Voeg de kool en de bonen toe en laat dit nog 10 minuten op een klein vuurtje koken. Voeg de quinoa toe en beng opnieuw aan de kook.

Schep de soep in mooie kommen, verdeel de eieren over de kommen en voeg een handje verse knapperige taugé toe. Strooi er als laatste de cashewnoten over.
Je kunt er zelf gebakken brood bij serveren. Dat maakt het nog lekkerder!

Eet smakelijk.

Bananenbrood (zonder geraffineerde suikers)

Een snelle en verantwoorde traktatie.

Ingrediënten:
6 (rijpe) bananen
100 gram ontpitte Medjool dadels
6 eieren
200 gram amandelmeel
100 gram havermout
3 theelepel bakpoeder
Hand ongebrande noten
Zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel. Bewaar tot gebruik.
Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag.
Klop in een kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
Voeg het amandel- en havermout meel toe aan het beslag en mix het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
Giet het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de oven. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten mooi gaar en bruin.

Laat de cake afkoelen op een rooster.

“Afvallen tussen je oren”

Cambridge? Ik was aanhanger van Gewoon Gezond Eten.

Ik was jaren netjes 65 kg geweest en bewust en gezond met eten en bewegen bezig, maar onder andere door een verhuizing was langzaam maar zeker de klad erin gekomen en in mei 2015 was ik 74 kg, niet fit, gestopt met sporten en niet blij met mezelf. Een aantal maanden modderde ik aan, me ergerend aan de vakantiefoto’s van mezelf in bikini. Ik dacht met maaltijdsalades, avocado’s, af en toe een stuk vette vis en niet snoepen mezelf wel weer op het goede spoor te krijgen, maar de knop tussen mijn oren wilde maar niet om en er gebeurde niks. De grap is, dat heel wat mensen om mij heen in de afgelopen jaren waren afgevallen met Cambridge, maar ik, aanhanger van Gewoon Gezond Eten, was daar altijd fel op tegen. Niet gezond, geen permanente verandering van je eetgedrag, niet natuurlijk etc., vond ik. In september vertelde ik mijn omgeving dan ook enigszins gegeneerd dat ik Cambridge ging doen. Daar werd door een aantal mensen wel even smakelijk om gelachen!

Die knop tussen mijn oren ging om

In september ging ik voor het eerst naar Fonny, met het idee om een paar weken Cambridge te doen om de knop om te krijgen en het daarna op eigen kracht verder zelf te doen. Uiteindelijk werden het, inclusief afbouwen en opbouwen een stuk langer, eerst op het Cambridge 500 programma en daarna het 800 programma en vervolgens de afbouw- en opbouwfase. In die eerste paar weken vlogen de kilo’s er letterlijk af en tot mijn verbazing eigenlijk zonder moeite. Ik had geen honger, zelfs de eerste paar dagen niet, en ik vond de meeste maaltijden best lekker en kon het heel goed volhouden. Ik deed zelfs tijdens die eerste weken op maandagavond een bootcamp-les. Okee, dat was echt een beetje te gek, maar een rondje hardlopen ofzo is zelfs met die 500 calorieën prima te doen.

Maar wat eigenlijk belangrijker was: die knop tussen mijn oren ging om, vanaf dag 1! De regels van Cambridge zijn zo supersimpel en zo onbuigzaam, er is echt geen ruimte voor speling tussen de lijntjes door. Dat hielp mij ontzettend: ik kon niet sjoemelen of smokkelen, het was gewoon alles of niets, erop of eronder. Die duidelijkheid hielp me om eindelijk heel zeker te weten: ik ga afvallen, dit gaat me lukken!

En het lukte dus.

En dat niet alleen: na een aantal weken mocht ik weer avondmaaltijden gaan eten en vond ik mijn plezier en creativiteit in koken weer terug. Bezig zijn met gezond én lekker eten is gewoon hartstikke leuk! Je moet er een beetje tijd voor maken, maar dat is het waard! Ongezonde rommel naar binnen werken is helemaal niet leuk; een lekkere maaltijd bedenken en verse, goede ingrediënten kopen is dat wel! Ik ben echt blij dat ik dat gevoel heb weten terug te vinden, en weer energie heb. En dat ik nu, januari 2016, al ruim twee maanden heel stabiel tussen de 64 en 65 kg zit, is ook een topresultaat. Ik kan weer blij zijn met alles. Er zijn genoeg redenen, en ik ben daar een van.
Ik heb mijn mening over Cambridge inmiddels natuurlijk bijgesteld. Je moet het nog steeds zelf doen en je moet de kilo’s er naderhand ook nog steeds zelf afhouden. Maar Fonny begeleidt je daar heel goed in, en het belangrijkste voor een goed resultaat is je motivatie: dat die knop tussen je oren omgaat. En daarbij heeft Cambridge mij in ieder geval heel goed geholpen! Dankjewel Fonny, en ik hoop nooit meer terug te hoeven komen :-).
Jikke

 

Jikke is een mooi voorbeeld van hoe Cambridge Weight Plan werkt. Je slankt niet alleen af maar het geeft vooral ook rust in je hoofd waardoor je de stappen naar een permanente nieuwe lifestyle kunt maken.

 

Foto van Jikke

Zoete snack met pit

Deze zoete notenmix met pit is verantwoord en vooral ook erg lekker.

Een handje in het weekend mag best.

Ingrediënten

40 gr kokosbloemsuiker

1/2 tl kaneelpoeder

1/2 tl gemberpoeder

1/2 kerriepoeder

1/4 tl kurkuma

1/4 tl keltisch zeezout

snufje peper

1 eiwit

300 gram gemengde ongezouten noten

 

Verwarm de oven op 165 graden.

Meng de kokosbloemsuiker en de kruiden in een kom. Bewaar dit even. Doe het eiwit in een kom en klopt met een garde luchtig. Schep de noten door het eiwit. Zorg ervoor dat er over alle noten een klein laagje eiwit zit. Voeg de noten aan het kruidenmengsel toe en meng goed.

Verdeel het notenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het geheel in ca. 20 minuten in de oven. Wel af en toe even omscheppen.

Goed laten afkoelen voor je gaat proeven. Fijn weekend!

 

 

 

 

 

 

De basis van dit recept is afkomstig van Puur en Lekker Leven.

 

 

Havermoutcappuccino

Cappuccino, mijn grote verleiding en zonde.

Te veel koffie of cappuccino is niet zo gezond. Maar in combinatie met havermout wordt het ineens wel een stuk gezonder. Dan is het ineens een speciaal ontbijtje. En dat stelt gerust.

Wil je dit ook eens proberen?

Benodigdheden:

Steelpan
Melkopschuimer
Espressomachine

Ingrediënten:

25 gr. havermout
100 ml. ongezoete amandelmelk
Snufje kaneel
1 tl. rauwe honing
50 ml ongezoete sojamelk
1 kop espresso

Breng de havermout met de amandelmelk, het kaneel en de honing in de steelpan aan de kook.
Laat 10-15 min. zachtjes koken en roer alles regelmatig door.

Schuim de sojamelk op.
Doe de havermout in een groot glas.
Schenk de opgeschuimde melk erover en schenk als laatste de espresso erbij.

 

 

 

Choco taartjes, altijd een goed idee.

Dit is precies wat je nodig hebt!

Ken jij dat ook? Zomaar zin in chocolade? Dit kleine taartje is zonder toegevoegde suikers en hemels van smaak. Precies wat je dan nodig hebt.

Ingrediënten:
2 hele rijpe bananen
2 eieren
4 el amandelmeel
1 (of 2) tl rauwe cacao
1 tl vanille extract
1 tl bakzout
1 tl appelazijn
snufje Keltisch zeezout
Een handje ongebrande noten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een springvorm met bakpapier.
Doe de eieren samen met 1 banaan, de cacao, de vanille, de eieren en de azijn in de keukenmachine en mix tot een luchtig geheel. Meng het meel goed met het bakpoeder en het zout, schep dit door het choco mengsel en vul hiermee de springvorm. Je kunt ze natuurlijk ook in kleine vormpjes doen. Heel feestelijk!
Snijd de tweede banaan in plakjes en leg deze in het beslag. Strooi de noten er overheen.
Bak het taartje 20 minuutjes in de oven.

Wel even laten afkoelen.

Haverbrood met hazelnoten, rozijnen en kaneel

Dit brood is heerlijk bij een verse zalmsalade.

Ingrediënten

50 gr havermeel
3 eieren
3 rijpe bananen
5 grote dadels (in stukjes gesneden)
120 gr speltmeel
50 gr amandel meel
1 tl wijnsteenbakpoeder
3 el blauwe rozijnen
3 el hazelnoten
Snufje kaneel
Snufje zout

Olie om je tulbandvorm in te vetten
Losse havervlokken om het brood te bestrooien

Verwarm de oven op 160 graden. Klop de eieren los en prak de bananen en voeg dit samen met de dadels en het havermeel er doorheen.

Voeg dan het speltmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, de rozijnen, hazelnoten, het kaneel en het snufje zout toe.

Meng alles goed door elkaar in een keukenmachine of evt. met en mixer.

Vet het bakblik in en schep het deegmengsel erin. Bestrooi met wat havervlokken.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven en bak het brood in ongeveer 40 minuten bruin en gaar.

Nou heb ik de ongelofelijke mazzel dat ik een goede broodbakmachine heb die alles aan kan en ook nog eens precies doet wat ik wil.
Dit maakt het bakken van een dergelijk lekker brood nog eenvoudiger.
Ik voeg alle ingrediënten bij elkaar in het bakblik. Het bakpoeder doe ik even in een apart doseer bakje. Dit voegt de machine op het juiste tijdstip toe.
Ik kies voor een programma waarbij het bakken tenminste 4 uur duurt. Zo heeft het gist alle tijd om zijn werk goed te doen. En dat komt de smaak en de structuur echt ten goede.

 

 

 

 

 

 

Goddelijke Brownie voor een onbedwingbare trek in chocolade .

Zondagmorgen, en een onbedwingbare trek in chocolade….

Nu de keuken in om Brownies mét rauwe cacao, zónder suiker te maken!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor in de kom met mixer of keukenmachine:
250 gram dadels ( pitten eruit).
2 eieren
200 gram kokosvet erbij (laten smelten: Au Bain Marie )
Een snufje zeezout of Himalaya zout. En als je het lekker vindt een handje noten.
Rasp 100 gram courgette toevoegen laat je alles nog even draaien. In een andere kom 125 gram amandelmeel, 75 rauwe cacaopoeder en twee theelepels bakpoeder.
Dit voeg je toe aan het mengsel in mengkom van de keukenmachine.
Als het goed gemengd is voeg je de noten toe en stort je dit chocolade mengsel in een met alu foli beklede ovenschaal, eventueel strooi je er nog wat gehakte walnoten over.
25 minuten in de oven.
Goddelijk! Je bent gewaarschuwd…