Bloemkool Schnitzel

Bloemkool bevat veel gezonde stoffen zoals vitamine C, vitamine K, calcium, kalium en heel veel vezels. Verder zit bloemkool vol met antioxidanten die ons beschermen tegen ontstekingen en virussen. Bloemkool is veelzijdig. Je kunt de groente koken, stoven, bakken, frituren, in een salade verwerken, of er soep van maken.

Ik kies ervoor om de bloemkool in de oven te garen.

 

Ingrediënten

1 kleine bloemkool

1 rode ui

100 gram zachte geitenkaas

20 gram pijnboom pitjes

2 tl Harissa kruiden

1 tl zeezout

1 el gesneden blad peterselie

Olijfolie

En een ovenschaal

 

Bereiding  (2 personen)

Verwarm de oven op 200 graden. Smeer de ovenschaal licht in met wat olie.

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in 4 mooie plakken. Besprenkel ze met olie en leg ze in de ovenschaal.

Snijd de rode ui in 4 stukken en leg ze tussen de bloemkoolplakken. Je kunt evt ook het groene blad van de bloemkool in de ovenschaal leggen. Verdeel de Harissa over de bloemkool plakken.

Verdeel de geitenkaas en de pijnboompitten over de plakken. Evt op smaak brengen met wat zout.

Besprenkel het geheel nog met wat olie en plaats de schaal in de oven. En bak de Bloemkool Schnitzels ongeveer 30 minuten.

Verdeel de Bloemkool Schnitzels over twee borden, leg de ui en evt de knapperige bladeren erbij.

 

Lekker bij couscous of flatbread met een yoghurt dipje.

 

Voeden Met Bezieling

Soul Made – Cooked with Love