Blauwe Bessen – Citroen – Tijm Taartjes

Blauwe bessen zijn zoet, voedzaam en bevatten weinig calorieën. Ze zitten vol antioxidanten en vitamines. En ze zitten ze vol vezels, heel fijn voor je darmen en stoelgang. Je kunt er gewoon een handje van snacken of over een schaaltje yoghurt doen. Ik maak er graag deze taartjes mee.

 

Ingrediënten

150 gr verse of bevroren bosbessen

1 of 2 el maizena (zie opmerkingen)

2 el honing

1 el citroenschil + 1 theelepel citroensap

1 el verse tijmblaadjes (of 2 theelepels gedroogde tijm)

1 tl vanille-extract

4 vellen diepvries bladerdeeg, ontdooid (Consenza, glutenvrij)

1 ei, losgeklopt

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een middelgrote kom de bosbessen en de maïzena. Voeg de honing, citroenschil, citroensap, tijm en vanille toe.

 

Leg de ontdooide vellen bladerdeeg op de bakplaat. Schik de bosbessen gelijkmatig over elke vel, laat een rand ongeveer 1 cm vrij. Vouw de randen naar boven en wat over de bosbessen.

Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Schuif in de oven en bak 15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Het kan zijn dat de randen wat donker worden, dat is helemaal oké.

Laat iets afkoelen en evt serveren met een bolletje vanille-ijs.

 

Opmerkingen

Ik ben dol op een vulling die wat “loopt” bij iedere hap, dus ik gebruik graag maar 1 eetlepel maïzena. Wil je een dikkere bessenvulling, gebruik dan 2 eetlepels maïzena.

 

Waarschuwing

Dit receptje is echt héél erg lekker!

 

Voeden Met Bezieling

Soul Made – Cooked with Love