Een snelle en verantwoorde traktatie.

Ingrediënten:
6 (rijpe) bananen
100 gram ontpitte Medjool dadels
6 eieren
200 gram amandelmeel
100 gram havermout
3 theelepel bakpoeder
Hand ongebrande noten
Zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maal in de keukenmachine de havermout tot meel. Bewaar tot gebruik.
Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag.
Klop in een kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
Voeg het amandel- en havermout meel toe aan het beslag en mix het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
Giet het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de oven. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten mooi gaar en bruin.

Laat de cake afkoelen op een rooster.