Samenwerking Balance4ever met Vitalis GGZ

Samenwerking Balance4ever samen met Vitalis GGZ.

Met ingang van april 2017 werkt Balance4ever samen met Vitalis GGZ. Cliënten van Vitalis GGZ met een depressie, burn-out, stress, angst en overgewicht door psychische problemen hebben redelijk vaak een eetpatroon dat enorm verwaarloosd is en kennen misschien geen dagelijkse structuur. Dit betekent dat zij eten wat er voor handen is en kiezen vaak voor de snelste weg. In de meeste gevallen worden er vette en ongezonde maaltijden bereid of heeft men geen zin om te koken en wordt er uit gemak eten besteld. Het eetpatroon is uit balans en houdt de problematiek in stand.

Negatief zelfbeeld

Overgewicht kan een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld. Je voelt jezelf dik en lelijk en er is eigenlijk niets goeds aan je te ontdekken. Het is erg moeilijk om uit een neerwaardse spiraal te komen. Minderwaardig voelen, stress en depressiviteit liggen op de loer. Als je niet gelukkig bent met je lijf omdat je last hebt van overgewicht, lijkt het erop dat je in veel gevallen ook minder kunt genieten van het leven. Misschien voel je je somber, en ga je door emoties meer eten, waardoor het je zelfvertrouwen weer aantast. Meestal omdat gewicht een constante aanwezigheid blijft die je liever zou zien vertrekken. Maar dat is niet altijd even makkelijk is. Waarschijnlijk worden je sociale contacten negatief beïnvloed door je onzekerheid of negatief zelfbeeld.

Ondersteuning bij Balans

Balance4ever mag voor Vitalis GGZ cliënten met depressie, burn-out, stress, angst en overgewicht begeleiden met afvallen, gewichtsbeheersing, voedingsadvies en gedragsverandering.

Gezonde voeding is een mooie basis voor een gezond lichaam en een goed gevoel over jezelf.

Begeleiding met afvallen

Een vast onderdeel binnen de consulten is het begeleiden met afvallen, gewichtsbeheersing, voedingsadvies en gedragsverandering. Tijdens meerdere consulten brengt Balance4ever in kaart hoeveel koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen passen bij uw levensstijl en lichaamsbouw. Door een combinatie van beweging en het juiste voedingsschema worden er in korte tijd mooie resultaten geboekt. Samen met de cliënt bekijkt Balance4ever wat de sterke kanten en belemmeringen zijn bij het bereiken van een gezonde, vitale levensstijl.

De consulten zijn op afspraak en vinden plaats in de praktijk van Balance4ever.

Website VitalisGGZ