Afvalrace

Het is niet de eerste keer dat ik mijn overgewicht aanpak.

Die eerste keren gingen heel erg goed want, ik kan heel erg goed afvallen, maar al snel werd duidelijk dat ik, helaas, ook héél erg goed kan aankomen. Toen ik namelijk van mening was, dat ik op gewicht was, ben ik weer verder gegaan met mijn ‘vertrouwde’ leven, en kwamen de kilo’s er al snel weer aan. Dat ging dus niet goed, en ik begon zo’n beetje overal last van te krijgen. Ik sliep slecht door snurken en apneu, werd kortademig, mijn knieën protesteerden, had iedere dag last van mijn maag en uiteraard werd mijn garderobe ook letterlijk en figuurlijk steeds groter.

Zo kon het niet langer, er moest iets drastisch veranderen, maar hoe?

‘Als ik nou eens stop met bierdrinken, dat kan nooit kwaad, en dan goed opletten wat ik eet, minder vet en zo,….yeah right, tuurlijk joh.

Uiteindelijk, na lang wikken en wegen, heb ik toch maar contact opgenomen met Fonny, een vertrouwd adres. Het nieuwe Stappenplan van Cambridge Weight Plan stond me wel aan want, na een ‘total reset’ van ongeveer 2 weken, mag je ‘s avonds een maaltijd nuttigen. Toen ik, na de eerste afspraak, met de shakes op de bijrijdersstoel van mijn auto naar huis toe reed, voelde het direct weer vertrouwd. Niet meer tobben, wat mag ik wel of niet, geen calorieën tellen, gewoon doen!

De ‘reset’ ging me vrij makkelijk af, omdat ik wist dat het ‘daarna’ makkelijker zou worden.

Met mijn gezondheid ging het al snel beter, en ik was vergeten hoe lekker het is als je de hele nacht doorslaapt en uitgerust wakker wordt, heerlijk. Mijn maagklachten zijn vrijwel helemaal verdwenen en met mijn knieën gaat het veel beter.

Tijdens mijn afvalrace heb ik mijn zinnen gezet op het behalen van mijn motorrijbewijs, iets wat ik altijd al wilde, maar het kwam er nooit van, en nu met succes, ik zie het als een soort beloning.

Nu ik mijn broekriem flink wat gaatjes verder kan aanhalen, gaat het uitzoeken van kleding ook veel makkelijker. Hoewel ik nog veel kleding had liggen uit mijn vorige ‘slanke leven’, is het nu wel nodig om wat nieuws aan te schaffen, want de meeste T-shirts uit mijn ‘dikke leven’ zijn zo groot, daar kan ik nu wel 2 keer in.

Het stappenplan is voor mij een enorm succes, want je leert gezond te eten tijdens het afvallen, en niet geheel onbelangrijk, het laat je humeur intact want, net als de rest van de familie, mag óók jij lekker eten, zij het met wat aanpassingen natuurlijk.

Ik ga nog een tijdje door bij Fonny, want ik heb nog wat gaatjes over in mijn broekriem, en anders knip ik die er wel bij!