“Afvallen tussen je oren”

Cambridge? Ik was aanhanger van Gewoon Gezond Eten.

Ik was jaren netjes 65 kg geweest en bewust en gezond met eten en bewegen bezig, maar onder andere door een verhuizing was langzaam maar zeker de klad erin gekomen en in mei 2015 was ik 74 kg, niet fit, gestopt met sporten en niet blij met mezelf. Een aantal maanden modderde ik aan, me ergerend aan de vakantiefoto’s van mezelf in bikini. Ik dacht met maaltijdsalades, avocado’s, af en toe een stuk vette vis en niet snoepen mezelf wel weer op het goede spoor te krijgen, maar de knop tussen mijn oren wilde maar niet om en er gebeurde niks. De grap is, dat heel wat mensen om mij heen in de afgelopen jaren waren afgevallen met Cambridge, maar ik, aanhanger van Gewoon Gezond Eten, was daar altijd fel op tegen. Niet gezond, geen permanente verandering van je eetgedrag, niet natuurlijk etc., vond ik. In september vertelde ik mijn omgeving dan ook enigszins gegeneerd dat ik Cambridge ging doen. Daar werd door een aantal mensen wel even smakelijk om gelachen!

Die knop tussen mijn oren ging om

In september ging ik voor het eerst naar Fonny, met het idee om een paar weken Cambridge te doen om de knop om te krijgen en het daarna op eigen kracht verder zelf te doen. Uiteindelijk werden het, inclusief afbouwen en opbouwen een stuk langer, eerst op het Cambridge 500 programma en daarna het 800 programma en vervolgens de afbouw- en opbouwfase. In die eerste paar weken vlogen de kilo’s er letterlijk af en tot mijn verbazing eigenlijk zonder moeite. Ik had geen honger, zelfs de eerste paar dagen niet, en ik vond de meeste maaltijden best lekker en kon het heel goed volhouden. Ik deed zelfs tijdens die eerste weken op maandagavond een bootcamp-les. Okee, dat was echt een beetje te gek, maar een rondje hardlopen ofzo is zelfs met die 500 calorieën prima te doen.

Maar wat eigenlijk belangrijker was: die knop tussen mijn oren ging om, vanaf dag 1! De regels van Cambridge zijn zo supersimpel en zo onbuigzaam, er is echt geen ruimte voor speling tussen de lijntjes door. Dat hielp mij ontzettend: ik kon niet sjoemelen of smokkelen, het was gewoon alles of niets, erop of eronder. Die duidelijkheid hielp me om eindelijk heel zeker te weten: ik ga afvallen, dit gaat me lukken!

En het lukte dus.

En dat niet alleen: na een aantal weken mocht ik weer avondmaaltijden gaan eten en vond ik mijn plezier en creativiteit in koken weer terug. Bezig zijn met gezond én lekker eten is gewoon hartstikke leuk! Je moet er een beetje tijd voor maken, maar dat is het waard! Ongezonde rommel naar binnen werken is helemaal niet leuk; een lekkere maaltijd bedenken en verse, goede ingrediënten kopen is dat wel! Ik ben echt blij dat ik dat gevoel heb weten terug te vinden, en weer energie heb. En dat ik nu, januari 2016, al ruim twee maanden heel stabiel tussen de 64 en 65 kg zit, is ook een topresultaat. Ik kan weer blij zijn met alles. Er zijn genoeg redenen, en ik ben daar een van.
Ik heb mijn mening over Cambridge inmiddels natuurlijk bijgesteld. Je moet het nog steeds zelf doen en je moet de kilo’s er naderhand ook nog steeds zelf afhouden. Maar Fonny begeleidt je daar heel goed in, en het belangrijkste voor een goed resultaat is je motivatie: dat die knop tussen je oren omgaat. En daarbij heeft Cambridge mij in ieder geval heel goed geholpen! Dankjewel Fonny, en ik hoop nooit meer terug te hoeven komen :-).
Jikke

 

Jikke is een mooi voorbeeld van hoe Cambridge Weight Plan werkt. Je slankt niet alleen af maar het geeft vooral ook rust in je hoofd waardoor je de stappen naar een permanente nieuwe lifestyle kunt maken.

 

Foto van Jikke