Taartje vanuit het hart

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht deel ik graag een hartverwarmend receptje met je. Of je nou alleen bent of met je lief. Ik gun je dat de liefde in jou stroomt, je kunt dansen met het leven en verwondering ervaart. En dat je de komende dagen de liefde die je in je draagt weerspiegeld mag zien in je buitenwereld.

Dit heerlijke taartje is super makkelijk te maken en geloof me, harten smelten…

Wist je trouwens dat je met zonnebloempitten een fijn stevig deegje kunt maken voor een goede taartbodem (glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch)? Ik ga het met je delen.

 

Ingrediënten:

80 gr zonnebloempitten

150 gr boekweitmeel

60 ml koude kokosolie

2 flinke el. Ahornsiroop

Snuf zout

2 el water (zo koud mogelijk)

 

350 gr dikke, lobbige plantaardige yoghurt/kwark

1 vanillestokje

1 el ahornsiroop

 

150 gr rood zoet fruit

Taartvorm (ca 15-18 cm)

 

Verwarm de oven om 190 graden.

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op een laag vuurtje. Als je de heerlijke zachte nootachtige geur van de pitten ruikt weet je dat ze klaar zijn.

Leg ze even op een bord om ietsje af te koelen.

Doe de pitten in de keukenmachine en maal ze fijn. Niet te lang (anders komt de olie vrij, en dat is niet de bedoeling) voeg het meel, de koude kokosolie, de siroop, snuf zout en 2 el water toe. Meng tot een mooie bal deeg.

Strooi een beetje meel in de taartvorm of gebruik bakpapier en druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkanten.

Ik prik altijd even met een vork wat gaatjes in de bodem, zo blijft hij mooi van vorm.

Bak de bodem in ca 20-25 minuten. De kleur mag goudgeel zijn. Laat daarna afkoelen.

Doe de yoghurt in een kom. Voeg de siroop en het merg van het vanillestokje toe. Spatel dit rustig door elkaar. Weet je wat extra lekker is? Citroenmelisse. Gewoon een beetje erdoorheen.

Schep de yoghurtvulling in op de bodem. Verdeel met veel liefde het fruit over de vulling en besprenkel evt nog met wat siroop.

Niet te lang wachten met eten, daar is hij té lekker voor.

 

Liefs Fonny

 

Voeden met Bezieling

Soul Made – Cookes with Love