Choco-Koko Carré

Kokos en chocolade gaan goed samen, al zo lang als ik me kan herinneren. De romige combinatie geeft echt het gevoel van pure verwennerij.

Ingrediënten voor de carré

125 g kokosolie (gesmolten)
125 ml agavesiroop
60 ml kokoswater (ik heb de Coconut van Alpro gebruikt)
250 gr geraspte kokos
Vanillestokje

Ingrediënten voor de topping
30 gr rauwe cacao poeder
80 gr agave siroop
80 gr kokosolie (gesmolten)

Bakblik bekleed met bakpapier.

Voeg de geraspte kokos, de agavesiroop, kokosolie, kokoswater en het merg van het vanillestokje bij elkaar in een kom. Goed mengen tot een egaal beslag. Schep het kokosbeslag in het bakblik en druk overal goed aan. Plaats het bakblik tenminste een uur in de koelkast.
Als het kokosmengsel goed hard geworden is, is het tijd voor de topping. Doe de olie, de siroop en de rauwe cacao in een hittebestendige beslagkom. Verwarm dit langzaam au-bain-marie in een pan met een laagje heet water en klop alle ingrediënten tot een gladde massa.
Snijd de kokosplak in mooie vierkantjes en doop deze een voor een, met een vork en een lepel in de cacao topping. Leg ze op een rooster en laat weer afkoelen in de koelkast.

Bewaren kan, niet te lang, in de koelkast.