Citroen taart met witte chocolade frosting.

Deze ge-wel-dig lekkere taart is heerlijk met een pot goede thee en perfect voor de herfstvakantie!

Zelf probeer ik zoveel mogelijk pure en biologische ingrediënten te gebruiken. Dat komt de smaak ten goede.

 

Ingrediënten voor de bodem:

125 gr zonnebloempitten

100 gr havermeel

8 medjooldadels (ontpit)

2 ½ el kokosolie (op kamertemperatuur)

Snufje zeezout

 

Ingrediënten voor de vulling:

4 eitjes van de boer

2 eidooiers

Het sap van 2 bio citroenen

40 gr amandelmeel

75 ml ahornsiroop

2 el kokosrasp

 

Ingrediënten voor de frosting:

100 gr witte chocolade

75 ml gecondenseerde melk

100 gr roomkaas

50 gr roomboter (op kamertemperatuur)

 

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de bakvorm in. Maal de zonnebloempitten en het havermeel in de keukenmachine fijn. Voeg de dadels, kokosolie en het zout toe en mix dit tot een plakkerig beslag en vul hiermee de bakvorm.  Bak de bodem 10 minuten in de oven.  Haal de bodem uit de oven en zet de stand van de oven omlaag naar 180 graden. Klop daarna de eieren, eidooiers en het citroensap tot ze goed schuimen en voeg het amandelmeel, kokosrasp en de ahornsiroop toe. Klopt dit nog 2 minuten. Giet het mengsel over de bodem en bak dit ca. 18 minuten in de oven. De taart is klaar als hij lichtbruin van kleur is (en niet meer wiebelt). Laat even afkoelen.

En dan komt het…. De frosting.

Verwarm de chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, voeg dan de melk, roomkaas en de boter toe en roer dit goed door elkaar. Zet de frosting in de koelkast. Als alles goed afgekoeld is smeer je de frosting over de taart. Snij de taart in mooie stukjes en serveer op een mooie schaal.

Het resultaat mag er zijn!