Bloemkoolrijst

Dit is nou een leuk recept voor iedereen die eens wat minder koolhydraten wil eten.

 

Wat heb je nodig?

1 hele bloemkool

plantaardige olie (arachide of kokosolie)

1 teentje knoflook

zout en peper

kruiden naar eigen inzicht

 

Hak de bloemkool grof en doe de stukken in de keukenmachine. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten en die kan ook in de keukenmachine erbij. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.

Pak een grote wok en verhit deze. Doe er een scheutje olie in rasp het teentje knoflook erboven. Fruit dit even kort en schep daarna de bloemkool rijst erdoor. Bak dit op hoog vuur een paar minuten aan. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep de kruiden erdoor.

Heerlijk om een nasi te maken of te verwerken in een vegetarisch oven gerecht.